Om oss

Kusano-ha Shitoryu Kenpo Karate-Do Kai är en traditionell karateklubb med ett modernt tankesätt som tränar karate på det sätt som tränats i Japan sedan generationer tillbaka.


Vi har tre dojos i Stockholmsområdet: Södermalm, Älvsjö och Ekerö. I alla tre dojos erbjuds träning för både barn och vuxna.


Södermalms dojon startade på Kungsholmen 1991 för att sedan 1998 flytta till Högalidsskolan.

Då Högalidsskolan skulle renoveras 2014 så fick vi flytta på oss igen och håller numera till i Mariaskolan samt Globala Gymnasiet.


Det som är/varit unikt med oss på Södermalm är att vi har pass för barn och vuxna samtidig, vilket gör att föräldrar och barn kan träna under samma tid.


Alla våra instruktörer har mångårig erfarenhet och vissa har periodvis tränat på plats i Japan, Flera av instruktörerna började även i klubben som barn och har sedan fortsatt träna till vuxen ålder.


Vissa av våra medlemmar tävlar i kata (mönster) eller kumite (sparring), men de flesta tävlar inte alls. Det finns ingen tävlingspress.


Vi har ett nära samarbete med vår japanska moderklubb, belägen i natursköna Otsu utanför Kyoto i Japan

Dit brukar vi även arrangera resor vart 5 år då vi har klubb VM där, senaste resan var 2023 och nästa är planerad till 2028.


Styrelse / Instruktörer

Anders "Nishiyama" Westberg

ORDFÖRANDE

Sofia Wiberg

sub 1 Dan

SEKRETERARE

Daniel Lindqvist

1 Dan

KASSÖR

Amanda Marjeta

4 Dan, Shidoin A

HUVUDINSTRUKTÖR

Anders Westberg

5 Dan, Fukushiandai A

070-6788950

nishiyama@kusanoha.org

INSTRUKTÖR

Amanda Marjeta

4 Dan, Shidoin A

INSTRUKTÖR

Alexander Ruas

2 Dan, Shidoin Ho


INSTRUKTÖR

Daniel Lindqvist

1 Dan

INSTRUKTÖR

Alp "Appe" Jonsson

1 Dan, Shidoin Ho